Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de gemeente Kollumerland c.a.. Onderaan deze pagina vindt u de knop naar het archief, waar u alle oudere nieuwsberichten kunt vinden.

 • Militaire oefening van 25-29 september en 29 oktober - 2 november

  (18-09-2018)

  Van 24 t/m 28 september en 29 oktober t/m 2 november 2018 is er een militaire oefening in het gebied tussen Nes, Kloosterburen, Oldehove en Driesum in de provincies Friesland en Groningen. Beide oefeningen zijn identiek.

 • StemWijzer en mobiele stembureaus bij gemeenteraadsverkiezingen Noardeast-Fryslân

  (14-09-2018)

  De voorbereidingen voor de raadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân zijn in volle gang. De negen politieke partijen waarvan bekend is dat ze gaan meedoen aan de verkiezingen zijn afgelopen dinsdagavond uitgenodigd om onderwerpen aan te dragen voor stellingen in de StemWijzer. De StemWijzer is een digitale stemhulp die inwoners van Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. kan helpen om te bepalen op wie zij op 21 november a.s. willen stemmen.

 • Uitnodiging burgerpeiling. Doet u mee?

  (11-09-2018)

  De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. voeren een burgerpeiling uit. Per gemeente zijn 2000 inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan de burgerpeiling “waar staat je gemeente”. De uitnodigingen daarvoor vallen deze week op de mat. 

 • Nieuw logo gemeente Noardeast-Fryslân onthuld 

  (08-09-2018)

  Tijdens de opening van de Admiraliteitsdagen op 7 september 2018 in Dokkum is het logo van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân feestelijk onthuld. Deze gemeente ontstaat vanuit de herindeling van de gemeenten Ferwerderadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. en is op 1 januari 2019 een feit. 

 • Zaterdag 27 oktober 2018: Nacht van de Nacht

  (06-09-2018)

  Sinds oktober 2016 is het Nationaal Park Lauwersmeer officieel Dark Sky Park, een plek waar het nog donker genoeg is om de sterren te kunnen zien. Om extra aandacht te besteden aan deze bijzondere status organiseren de provincies Fryslân en Groningen samen met de gemeenten De Marne, Dongeradeel en Kollumerland (onderdeel van de DDFK-gemeenten) en Staatsbosbeheer op zaterdag 28 oktober de Nacht van de Nacht in het Lauwersmeergebied. 

Archief

Direct regelen

Contactgegevens

Producten en dienstencatalogus

website noordoosthelpt.nl
link naar www.woneninkollumerland.nl 

link naar www.vrijwilligwerken.nl