Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de gemeente Kollumerland c.a.. Onderaan deze pagina vindt u de knop naar het archief, waar u alle oudere nieuwsberichten kunt vinden.

 • Wetterskip Fryslân versoepelt beregeningsverbod

  (06-08-2018)

  Het beregeningsverbod dat Wetterskip Fryslân vorige week vanwege droogte heeft afgekondigd heeft effect. Het waterverbruik is verminderd en het waterpeil is vrijwel overal op de gewenste hoogte. Wetterskip Fryslân ziet daardoor een mogelijkheid om agrariërs voorlopig toe te staan akkerbouwgewassen zes uur langer te beregenen: tussen 18.00 uur ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends. Ook het verbod op de beregening uit grondwater wordt versoepeld. De aanpassingen gaan per direct in. Het verbod op het beregenen van grasland uit oppervlaktewater blijft van kracht.

 • Stookverbod in Kollumerland c.a.

  (30-07-2018)

  De aanhoudende droogte in Nederland zorgt voor een sterk verhoogd risico op natuurbranden. De brandweer Fryslân roept iedereen dan ook op om extra alert te zijn.

 • Beregeningsverbod in Fryslân vanaf 26 juli

  (26-07-2018)

  Door de aanhoudende droogte mogen agrariërs en inwoners van Fryslân vanaf donderdag 26 juli hun grasland niet meer beregenen met water uit sloten, kanalen en meren.

 • Help mee om natuurbranden te voorkomen

  (25-07-2018)

  Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er op dit moment in Fryslân een extra groot risico op natuurbrand. Daarom wordt iedereen gevraagd om extra alert te zijn op het voorkomen van natuurbranden, en een brand direct te melden.

 • Informatie nieuwe partijen

  (19-07-2018)

  Belangrijke informatie voor nieuwe partijen die mee willen doen aan de herindelingsverkiezingen. 

Archief

Direct regelen

Contactgegevens

Producten en dienstencatalogus

website noordoosthelpt.nl
link naar www.woneninkollumerland.nl 

link naar www.vrijwilligwerken.nl