Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de gemeente Kollumerland c.a.. Onderaan deze pagina vindt u de knop naar het archief, waar u alle oudere nieuwsberichten kunt vinden.

 • Provincie akkoord met herindeling

  (22-06-2017)
  Noardeast-Fryslân

  Op 20 juni 2017 hebben Gedeputeerde Staten een positieve zienswijze vastgesteld over de herindeling van de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. Het College adviseert het kabinet in te stemmen met de herindeling tot de nieuw te vormen gemeente Noardeast-Fryslân. De herindeling gaat in per 1 januari 2019. 

 • Expositie 'Botanisch (kunst)werk' in gemeentehuis van Kollum geopend

  (21-06-2017)

  Dinsdagmiddag 20 juni opende burgemeester Bilker in het gemeentehuis van Kollum de expositie 'Botanisch (kunst)werk' van Hennie Dijk-Stel. Tijdens de expositie, van 20 juni tot en met 31 augustus 2018, zijn de tekeningen van de kunstenares te bewonderen.

 • Workshop Participatieverklaring: in gesprek over homohuwelijk en hoofddoekjes

  (12-06-2017)

  Als je als nieuwkomer in Nederland komt wonen, is het belangrijk dat je de taal zo snel mogelijk onder de knie krijgt. Ook is het noodzakelijk om te weten wat in Nederland en voor Nederlanders belangrijk is. maakt deel uit van het inburgeringsexamen en nieuwkomers zijn verplicht om deze te tekenen.

 • Ondertekening huurovereenkomst met Kollumer Museum

  (09-06-2017)

  Donderdagmiddag 8 juni 2017 uur werd de huurovereenkomst ondertekend tussen de gemeente Kollumerland c.a. en het Kollumer Museum Mr. Andreae. 

 • Colleges DFK eens over financiële keuzes Noardeast-Fryslân in 2018-2021

  (08-06-2017)

  De colleges van Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. hebben hun gezamenlijke perspectiefnota ‘Een gedeelde toekomst’ vastgesteld. In de perspectiefnota maken de colleges financiële keuzes die zich uitstrekken over de datum van de herindeling heen. De colleges vinden namelijk dat zij op dit moment keuzes moeten maken die in het belang van alle inwoners zijn, niet alleen in het belang van de inwoners van de eigen gemeente. Het vaststellen van een gezamenlijke perspectiefnota is hiermee een belangrijke stap in het fusieproces naar de nieuwe gemeente.

Archief

Contactgegevens

Producten en dienstencatalogus


link naar www.woneninkollumerland.nl 

link naar www.vrijwilligwerken.nl