Home > Actueel > Nieuws > Nieuwbouw vanaf 1 juli aardgasvrij!

Nieuwbouw vanaf 1 juli aardgasvrij!

Dit item is verlopen op 26-08-2018.
duurzaam bouwloket

Per 1 juli zullen alle gebouwen die nieuw gebouwd worden zonder aardgas gerealiseerd moeten worden! Deze wijziging geldt voor nieuwbouwaansluitingen voor kleinverbruik, zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Dit zijn aansluitingen met een gasmeter tot en met G25. 

Vergunningen die vóór 1 juli zijn ingediend of al een omgevingsvergunning hebben, kunnen nog wel met aardgas worden uitgevoerd. Netbeheerders willen ook die projecten ertoe bewegen om indien mogelijk van het aardgas af te gaan. De Wet Voortgang Energietransitie (Wet VET) vormt de basis voor het verbod op aardgas in nieuwbouw. 

De wet geldt voor alle nieuwbouw, dus ook voor één enkele woning in bebouwd gebied.

Duurzaam Bouwloket heeft voor alle bewoners die duurzaam gaan bouwen een stappenplan ontwikkeld voor het bouwen van een aardgasloze woning. Zo kan jij als bewoner de belangrijkste overwegingen in het ontwerpproces op een rij zetten. Het stappenplan geeft in hoofdlijnen aan wat de belangrijke tips en aandachtspunten zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Is er behoefte aan meer detail en uitleg over de verschillende installaties kan altijd contact worden opgenomen per mail of telefoon om met één van onze adviseurs te spreken.

www.duurzaambouwloket.nl is een onafhankelijk adviesbureau dat door de gemeente wordt ingezet voor al uw vragen over het verduurzamen van uw woning. 

Direct regelen

Contactgegevens

Producten en dienstencatalogus

website noordoosthelpt.nl
link naar www.woneninkollumerland.nl 

link naar www.vrijwilligwerken.nl